czwartek, 16 października 2014

Krem z mleka klaczy

Mleko z klaczy i produkty z niego jest dosyć mało znane w naszym kraju. Wiąże się to z jego niewielkim zastosowaniem w żywieniu człowieka, a po za tym jest trudne do pozyskiwania. Szczegółowe poznanie jego składu i wartości może przyczynić się do zrozumienia, jak jest ono cenne nie tylko dla źrebięcia. Na przykład we Francji i w Niemczech mleko klaczy ze względu na podobieństwo do mleka kobiecego, używane jest w dokarmianiu wcześniaków i noworodków z infekcjami przewodu pokarmowego. Zawartość składników odżywczych jest niemalże identyczna jak w mleku ludzkim. Stosuje się je u chorych na alergię, astmę, gruźlicę, niewydolność nerek i wątroby. Mleko to ułatwia detoksykację organizmu i spowalnia starzenie się komórek, wspomaga leczenie migren i wrzodów żołądka, wspomaga odporność. Swoje cudowne właściwości dużej zawartości lizozymu, który działa bakteriobójczo, antywirusowo, przeciwzapalnie i wspomagająco. W ostatnich kilku latach zauważa się znaczny wzrost spożywania i używania produktów kosmetycznych na zachodzie Europy, szczególnie w Niemczech czy Szwajcarii.

Co sprawia, że krem z mleka klaczy jest tak wyjątkowy?

Cały proces wytwarzania kremu odbywa się niezwykle starannie. Na samym początku należy wspomnieć iż mleko to swoim składem, jest najbardziej zbliżone do mleka ludzkiego. Mleko klaczy charakteryzuje się wysoką zawartością naturalnych, niezbędnych skórze witamin A, C i F w odpowiednich proporcjach.Taką harmonię składników trudno uzyskać w sztucznej produkcji. Mleko klaczy jest bogate w laktoferynę. Laktoferyna jest wielofunkcyjnym białkiem działającym między innymi immunomodulująco, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwzapalnie. Rola, jaką pełni w organizmie jest udokumentowana w badaniach naukowych. Właśnie dzięki laktoferynie mleko klaczy posiada uzdrawiającą moc i działanie kosmetyczne. Ponadto wolne aminokwasy z mleka klaczy regenerują komórki skóry, która starzeje się wolniej a zmarszczki stają się mniej widoczne. Krem został wzbogacony o liposomy, które są idealnym nośnikiem substancji aktywnych. Wspomagają one dotarcie esencji kremu do głębszych warstw skóry.

Komu jest szczególnie polecany i jak go stosować?

Krem nadaje się dla każdego rodzaju skóry a zwłaszcza wrażliwej z egzemą i łuszczycą. Łagodzi objawy nadwrażliwości skórnej, usuwa pryszcze i krosty, hamuje rozwój wyprysków, zapobiega swędzeniu i stanom zapalnym. Krem z mleka klaczy to doskonały kosmetyk do pielęgnacji twarzy i ciała. Delikatnie perfumowany, pozostawia skórę gładką, miękką i świeżą. Naturalne składniki nawilżające w nim zawarte chronią przed szkodliwym wpływem środowiska. Krem może być stosowany jako produkt chroniący przed wiatrem i mrozem. Krem szybko wchłania się w skórę nie pozostawiając nieprzyjemnego tłustego filmu. Krem z mleka klaczy przeznaczony jest do codziennej pielęgnacji twarzy oraz pielęgnacji ciała po uprzednim oczyszczeniu skóry. Może być również stosowany kilka razy dziennie w zależności od potrzeb.

Kremy z mleka klaczy proponowane przez firmę Bewell Polska są dostępne w dwóch rozmiarach: 30ml i 100ml




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz